Wat heeft een hypotheekadviseur nodig?

Wat heeft een hypotheekadviseur nodig? Dat is de vraag die je je kunt stellen als je plannen hebt om een huis te kopen en voor de benodigde hypotheek een afspraak maakt met een hypotheekadviseur. Als je alle benodigde documenten al bij je hebt, weet het snelst of je het huis dat je voor ogen hebt ook daadwerkelijk kunt kopen. Dat geeft in ieder geval zekerheid: en zekerheid geeft rust. Kies jij ook graag voor zekerheid? Als je een afspraak maakt bij ace.finance voor een eerste hypotheekgesprek, weet je op basis van onderstaande informatie wat een hypotheekadviseur nodig heeft.

Alles dat je nooit wilde weten over hypotheken

Onze ervaring is dat je er méér uithaalt – en je er beter bij voelt – als je weet hoe het zit. Daarom delen we graag onze expertise met je. Stap voor stap.

Eén-op-één maatwerk. Bij ons standaard

We nemen de tijd om elkaar en je wensen te leren kennen. Jij leert precies wat de mogelijkheden zijn. Om daarmee de slimste keuzes voor jezelf te maken.

Goed geregeld. Op de korte en lange termijn

Als we samen helder hebben wat voor jou het beste werkt, gaan we ermee aan de slag. Wij regelen de aanvraag en de nazorg.

Stappenplan

 • Bel ons met je vraag

  Helemaal vrijblijvend natuurlijk!

 • Eerste afspraak

  We leren elkaar en je wensen kennen. We vertellen je in het kort wat de mogelijkheden zijn. Puur oriënterend, zonder verdere verplichtingen.

 • Eén of meer vervolgafspraken

  Je leert stap voor stap weten hoe het zit. En wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.

 • Advies

  Op basis van stap 2 en 3 geven we je advies. Jij hebt inmiddels de kennis om dat goed te beoordelen.

 • Aanvraag

  Jij maakt je keuze. Wij gaan voor je aan de slag.

 • Nazorg

  Er verandert weleens wat in je situatie. We houden contact om te zorgen dat je daar financieel het beste uit haalt.

Neem contact op

Hypotheek aanvragen: wat heeft de hypotheekadviseur nodig?

Wat heeft een hypotheekadviseur nodig om een hypotheekaanvraag te kunnen indienen? Daarvoor heeft hij een aantal documenten nodig. Bijvoorbeeld voor het berekenen van je maximale hypotheek, het aanvragen van een gericht hypotheekadvies en/of het afsluiten van een hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Wat heeft een hypotheekadviseur nodig om je maximale hypotheek te berekenen? Dat wil eigenlijk iedereen wel weten tijdens het eerste (kennismakings)gesprek. Om te berekenen hoeveel jij kunt lenen heeft hij de volgende documenten nodig:

 • Geldig identiteitsbewijs
 • Gegevens over je burgerlijke staat (getrouwd, gescheiden of geregistreerd partner)
 • Meest recente salarisstrook en een werkgeversverklaring (intentieverklaring, bij tijdelijk dienstverband)
 • Je laatste drie jaaropgaven

In sommige gevallen zijn extra documenten nodig. Neem voor de zekerheid contact met ons op voor meer informatie.

Nodig voor een hypotheekadvies

Wat heeft een hypotheekadviseur nodig om je een passend hypotheekadvies te kunnen geven? Daarvoor zijn, naast bovengenoemde documenten, de volgende stukken nodig:

 • Rekeningafschriften van (spaar)rekeningen
 • Informatie over leningen (ook studieleningen) en eventuele schulden
 • Polis van levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • Aflossingsbewijzen van leningen
 • Indien beschikbaar: gegevens over je nieuwe woning

Heb je al een woning op het oog en een (voorlopige) koopovereenkomst getekend? Dan zijn de volgende documenten van belang voor je hypotheekaanvraag: taxatierapport, koopovereenkomst, verbouwingskosten gespecificeerd, hypotheekofferte.

Welke documenten nodig bij een hypotheek afsluiten?

Als je uiteindelijk je hypotheek gaat afsluiten op grond van het advies van de hypotheekadviseur, dan heeft de bank nog een aantal documenten van je nodig. Die levert onze hypotheekadviseur dan voor je aan bij de bank. Wat heeft een hypotheekadviseur dan nodig? Dat zal hij je uitgebreid vertellen zodra het zover is.

Contact met ace.finance

Wil je meer weten over de documenten die onze hypotheekadviseur van je nodig heeft? Of wil je een afspraak met onze hypotheekadviseur maken? Bel of mail ons op +31 85 060 46 80 of info@acefinance.nl. Je kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.