Maximale hypotheek starter berekenen

Wil je je maximale hypotheek als starter berekenen? Dat kunnen we ons voorstellen als je toe bent aan het kopen van je eerste eigen huis. Dan kan het geen kwaad om je eerst goed te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is, zoals een hypotheek aanvragen voor starters, ook wel startershypotheek genoemd. Want je eerste huis kopen is een grote stap die leuk en spannend tegelijk is. Maar hoe vind je je weg in de woningmarkt en, vooral ook, in de wereld van hypotheken? De onafhankelijke hypotheekadviseurs van ace.finance helpen je graag op weg met informatie over een hypotheek aanvragen voor een starter. Daarnaast kun je op onze website ook je maximale hypotheek als starter berekenen.Maximale hypotheek berekenen met onze rekentools

Gebruik de online calculators van ace.finance op onze website om snel en gemakkelijk je maximale hypotheek als starter te berekenen en zo antwoord te krijgen op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’? Die berekening wordt gemaakt op basis van je inkomen. Je krijgt dan aansluitend ook te zien wat de maandelijkse lasten van de hypotheek zijn die je wilt afsluiten. Let wel: in 2021 zijn er nieuwe normen voor het afsluiten van een hypotheek. In 2021 kun je tot 100% van de woningwaarde lenen. Maar dit betekent dus ook dat je eigen geld nodig hebt om een hypotheek te kunnen afsluiten.

Hoe wordt berekend hoeveel je mag lenen?

De berekening in onze online tools geeft je een indicatie van hoeveel je kunt lenen voor de aankoop van een huis. Je hebt zo een goed idee van wat het koophuis mag gaan kosten. Je kunt dus je hypotheek berekenen en wat daarbij de maandelijkse hypotheeklasten gaan worden. Hoe wordt het bedrag berekend over hoeveel je mag lenen? Dat gebeurt op basis van:

  • je inkomen
  • je financiële verplichtingen (bijvoorbeeld studieschuld of alimentatie)
  • de marktwaarde van de woning die je op het oog hebt
  • de actuele hypotheekrente

Het bedrag dat voortkomt uit de rekentool bij je maximale hypotheek als starter berekenen, betekent overigens niet dat je ook verplicht bent om dat maximale hypotheekbedrag te lenen. Bereken altijd voor jezelf hoeveel hypotheek je kunt en wilt betalen.

Starters hypotheekadvies van ace.finance

Voor persoonlijk advies met betrekking tot een startershypotheek kun je dus terecht bij ace.finance. Onze hypotheekadviseur is de expert die het hele plaatje kent. Onze adviseurs staan voor openheid en vertrouwen. We willen alles met je delen wat je nodig hebt voor het nemen van de beste beslissingen en een goed gevoel. Zonder dat je alles zelf hoeft uit te zoeken of daarna alles zelf nog moet doen. Maak dus gerust een afspraak voor vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Direct contact met ace.finance

Heb je hulp nodig bij je maximale hypotheek als starter berekenen? Bel of mail ons op +31 85 060 46 80 of info@acefinance.nl. Je kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.