Hypotheek aanvragen starter

Ben je klaar met het huren van een huis en heb je plannen om je eerste huis te gaan kopen? Dan kan het geen kwaad om je eerst goed te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is, zoals een hypotheek aanvragen voor een starter, ook wel startershypotheek genoemd. Want je eerste huis kopen is een grote stap die leuk en spannend tegelijk is. Maar hoe vind je je weg in de woningmarkt en, vooral ook, in de wereld van hypotheken? De onafhankelijke hypotheekadviseurs van ace.finance helpen je graag op weg met informatie over een hypotheek aanvragen voor een starter. Je leest het hieronder.

Alles dat je nooit wilde weten over hypotheken

Onze ervaring is dat je er méér uithaalt – en je er beter bij voelt – als je weet hoe het zit. Daarom delen we graag onze expertise met je. Stap voor stap.

Eén-op-één maatwerk. Bij ons standaard

We nemen de tijd om elkaar en je wensen te leren kennen. Jij leert precies wat de mogelijkheden zijn. Om daarmee de slimste keuzes voor jezelf te maken.

Goed geregeld. Op de korte en lange termijn

Als we samen helder hebben wat voor jou het beste werkt, gaan we ermee aan de slag. Wij regelen de aanvraag en de nazorg.

Stappenplan

 • Bel ons met je vraag

  Helemaal vrijblijvend natuurlijk!

 • Eerste afspraak

  We leren elkaar en je wensen kennen. We vertellen je in het kort wat de mogelijkheden zijn. Puur oriënterend, zonder verdere verplichtingen.

 • Eén of meer vervolgafspraken

  Je leert stap voor stap weten hoe het zit. En wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.

 • Advies

  Op basis van stap 2 en 3 geven we je advies. Jij hebt inmiddels de kennis om dat goed te beoordelen.

 • Aanvraag

  Jij maakt je keuze. Wij gaan voor je aan de slag.

 • Nazorg

  Er verandert weleens wat in je situatie. We houden contact om te zorgen dat je daar financieel het beste uit haalt.

Neem contact op

Onze partners

Om altijd voor jou een hypotheek te vinden onder de meest gunstige voorwaarden, hebben wij een aansluiting bij meer dan 30 hypotheekaanbieders. Zo ben je altijd gegarandeerd van de beste oplossing voor jouw situatie.

Alles over

ace.finance

 

Wil je meer informatie, of jouw specifieke situatie doornemen? Neem gerust contact op, wij spreken jou graag persoonlijk. Uiteraard geheel vrijblijvend.

 

Alles over ace.finance

Ga naar een onafhankelijke hypotheekadviseur

Wil je als starter een hypotheek aanvragen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat de mogelijkheden zijn op de hypotheekmarkt. Een onafhankelijke hypotheekadviseur van ace.finance kan je hiermee helpen. Als je niet, of niet goed, ingevoerd bent in de complexe wereld van hypotheken is een hypotheekadviseur eigenlijk onmisbaar. Hij kan je prima vertellen welke soorten hypotheek een starter kan aanvragen.

Hypotheekvormen voor de starter

De soorten hypotheekvormen zijn beperkt. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Een keuze maken wordt hierdoor wellicht een stuk eenvoudiger. De mogelijkheden voor een hypotheek aanvragen voor een starter zijn beperkt tot drie hypotheekvormen: de annuïteiten hypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Wat zijn de kenmerken van deze hypotheken?

De annuïteiten hypotheek

 • Je hypotheek is afgelost aan het eind van de looptijd
 • Je maandlasten bestaan uit rente en aflossing
 • Je bruto maandlasten blijven gelijk tijdens de rentevaste periode
 • Je netto maandlasten gaan omhoog bij hypotheekrenteaftrek

De lineaire hypotheek

 • Je hypotheek is afgelost aan het eind van de looptijd
 • Je lost iedere maand een vast bedrag af
 • Je maandlasten worden lager tijdens de rentevaste periode
 • Je hebt mogelijk belastingvoordeel bij hypotheekrenteaftrek

De aflossingsvrije hypotheek

 • Je kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten voor 50% van de taxatiewaarde of de aankoopprijs van het huis. De andere 50% leen je dan met bijvoorbeeld een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Gedeeltelijk financieren met eigen geld is uiteraard ook mogelijk
 • Hypotheekrenteaftrek voor het aflossingsvrije deel is niet mogelijk!

Meer informatie over hypotheek aanvragen starter

Wil je meer informatie over een hypotheek aanvragen voor de starter? De hypotheekadviseur van ace.finance is de expert die het hele financiële plaatje rond hypotheken kent. Onze adviseurs staan voor openheid en vertrouwen. We willen alles met je delen wat je nodig hebt voor het nemen van de beste beslissingen en een goed gevoel. Zonder dat je alles zelf hoeft uit te zoeken of daarna alles zelf hoeft te doen. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Afspraak met onze hypotheekadviseur maken

Wil je een afspraak met onze hypotheekadviseur maken over een hypotheek aanvragen voor een starter? Bel of mail ons op +31 85 060 46 80 of info@acefinance.nl. Je kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.