Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen om een hypotheek voor een huis te krijgen? Dat is uiteraard de meest prangende vraag bij iedereen die van plan is om een eerste huis te kopen of die een ander huis op het oog heeft. Wil jij ook een woning kopen en wil je weten hoeveel je hiervoor kunt lenen? Gebruik de online calculators van ace.finance op onze website om snel en gemakkelijk antwoord te krijgen op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’? Die berekening wordt gemaakt op basis van je inkomen. Je krijgt dan aansluitend ook te zien wat de maandelijkse lasten van de hypotheek zijn die je wilt afsluiten. Let wel: in 2021 zijn er nieuwe normen voor het afsluiten van een hypotheek. Je kunt nu nog 100% van de woningwaarde lenen. Maar dit betekent dus ook dat je eigen geld nodig hebt om een hypotheek te kunnen afsluiten.De berekening in onze online tools geven je een indicatie van hoeveel je kunt lenen voor de aankoop van een huis in 2021. Je hebt zo een goed idee van wat het koophuis mag gaan kosten. Je kunt dus je hypotheek berekenen en wat daarbij de maandelijkse hypotheeklasten gaan worden. Hoe wordt het bedrag berekend over hoeveel je mag lenen? Dat gebeurt op basis van:

  • je inkomen
  • je financiële verplichtingen (bijvoorbeeld studieschuld of alimentatie)
  • de marktwaarde van de woning die je op het oog hebt
  • de actuele hypotheekrente

Het antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ betekent overigens niet dat je ook verplicht bent om dat maximale hypotheekbedrag te lenen. Weeg dus altijd eerst af hoeveel hypotheek je kunt en wilt betalen. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierover uitgebreid informeren.

Waarom kiezen voor ace.finance?

De hypotheekadviseur van ace.finance is de expert die het hele plaatje kent. Als klant weet je weinig. Of veel. Maar niet alles. Daarom kan het voor de ervaren adviseur verleidelijk zijn om advies te geven, zonder óók voldoende aandacht te geven aan het delen van de expertise die de basis is voor dat advies. Wij doen dat anders: wij staan voor openheid en vertrouwen. We willen juist alles met je delen wat je nodig hebt voor het nemen van de beste beslissingen en een goed gevoel. Zonder dat je alles zelf hoeft uit te zoeken of daarna alles zelf hoeft te doen. Het antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ komt daarbij uiteraard uitvoerig aan de orde.

Direct contact met ace.finance

Wil je weten hoeveel je kan lenen voor je hypotheek? Of kunnen wij je helpen met een uitgebreid en onafhankelijk hypotheekadvies? Bel of mail ons op +31 85 060 46 80 of info@acefinance.nl. Je kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.